Νέος Μαρμαράς

O Νέος Μαρμαράς είναι παραθαλάσσιο χωριό της Σιθωνίας, της μεσαίας marmarasχερσονήσου της Χαλκιδικής. Βρίσκεται σε απόσταση 125 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις λόφους που ανήκουν στο ορεινό συγκρότημα Ντραγουντέλης ή Ίταμος, κύριος ορεινός όγκος της Σιθωνίας με υψόμετρο 811 μ. Προς τα νότια, το χωριό βρέχεται από θάλασσα και παρουσιάζει έντονα την εικόνα νησιού, συνδυάζοντας ιδανικά τη γαλάζια θάλασσα με το πράσινο του βουνού. Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε μετά τον ξεριζωμό του 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Μέχρι το 1967 πολλοί κάτοικοι από το γειτονικό Παρθενώνα εγκαταστάθηκαν στο Ν. Μαρμαρά. Σήμερα ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής καθώς προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απο την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες του κόσμου!

Δραστηριότητες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η οδοιπορική ανάβαση στον κατάφυτο ορεινόporto caras όγκο Ίταμο, μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων, που ανταμείβει τον επισκέπτη που θα φτάσει στην κορυφή, προσφέροντάς του τη μοναδική θέα στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν την ίδια αυτή απόσταση με mountain bike ή μηχανή, τα οποία υπάρχει η δυνατότητα να τα νοικιάσουν από ειδικά καταστήματα στο Νέο Μαρμαρά.
Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Πόρτο Καρράς”, που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Νέο Μαρμαρά, ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με σχεδόν όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ, ενώ υπάρχουν γήπεδα για γκολφ, τένις και μπάσκετ, ιππικός όμιλος, καθώς και σύγχρονη μαρίνα μεγάλης χωρητικότητας. Επιπλέον, στις παραλίες του Νέου Μαρμαρά ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διάφορα θαλάσσια σπορ και να παίξει βόλεϊ στην παραλία.